Sivut

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Läikikäs kouluratsu

Tänään oli mun ratsastuspäivä ja Miina oli sikaillut oikein kunnolla Hannalle juoksutuksessa joten päätin ekaksi juoksuttaa Miinan ja Janette pyysi palauttelemaan sulkuja Miinan mieleen, niin pistin enkkukamat päälle ja menin koulua.
Mulla juoksutuksen tarkoituksena ei ole antaa sen juosta narun päässä hulluna ja olenkin Miinan opettanut juoksutukseen aika perusteellisesti. Huomenna olisi tarkoitus käydä Hannan kanssa nämä juoksutuskuviot läpi, itselleni on niin itsestäänselvää, että Miina toimii niinkuin toimii, niin en edes tullut ajatelleeksi ettei se toimisi niin muilla.

Olin varautunut siihen, että Miina yrittää repiä itsensä irti, kun oli päässyt Hannan käsistä repimään ja pääsi livistämään talliin... Ja niinhän siinä kävi. Pientä palauttelua tarvittiin ja Miina lähti taas toimimaan normaalisti. Siinäkin olen aikoinani tehnyt töitä, että saan sen unohtamaan turhat riekkumiset. miina toimikin aivan upeasti, kaikki siirtymiset sujui moitteettomasti, käynnistä raviin, ravista laukkaan. samoin laukasta raviin ja ravista käyntiin. Suunnan muutokset teen niin, että näytän Miinalle kädellä että tulee mun luokse, se tulee ja siinä vaihdetaan suuntaa, ei koskaan suoraan ympyrältä.



Sitten kiipesin kyytiin ja aina kun ratsastan tolla uudella Albionin koulusatulalla, unohtuu se, että se aiheutti mulle pienen konkurssin... :D se on vaan niin sairaan mahtava! samoin hevoseni, joka oli tänään ihanan rento ja mahtava. Ja kun tuo juoksutus on hallittua, eikä vaan paineiden päästelyä, Miina ei siitä sen kummemmin kuumene. menin paljon voltteja ja ympyröitä ja avoväistöjä. Muistuttelin itseni ja hevoseni mieleen sulkuväistöä, mutta olemme kuitenkin tehneet näitä länkkärissä, vähän eri termeillä ja tyylillä, mutta periaate on sama.
Laukkakin oli aivan mahtavaa, todella pehmeät nostot ja sopiva tempo. Vasen laukka oli vähän vaikeampaa, mutta on parantunut hurjasti.

Olen ajatellut että voisin ottaa Miinalla western-tuntien lisäksi myös koulutunteja...jos vaan joskus olisi siihen varaa... pitää yrittää! Se olisi kyllä ihan hyvä. Tavoittenahan on osallistua näyttelyssä molempiin ratsastusluokkiin. Eli siellä on enkku ratsastusluokka ja western pleasure- luokka, jossa hevosen pitää olla helpon ja miellyttävän näköinen ratsastettava, uskon että toi enkku luokka sujuu meiltä paremmin, koska siellä näyttely-humussa epäilen että miina ei vaan ole miellyttävä ratsastaa, tuskin myös siis näyttää siltä... :D mutta siihen tähtään ja lähden sillä mielellä että saadaan harjoitusta, vaikka luultavasti nolaankin itseni! :D




Miina on näissä kuvissa hassun laikukkaan näköinen! Johtuu karvanlähdöstä ja ehkä vähän tuo kamera vääristää...
Tänään oli siis huippu onnistunut ratsastuspäivä. Näillä sitä jaksaa ne typerät kiukku-tamma päivät!

Itseäni ulkonäöllisesti miellyttää länkkäri-miina enemmän kuin tuo koulu-poni- miina, mutta ihanalta se näyttää noinkin!

Tänään onkin Taunon viimeinen ilta meillä... =( pelottaa oikein se huominen taunon lähtö. enkä voi sitä ajatella ilman että tulee itku silmään. Kaikki ei ehkä ymmärrä sitä että välitetään taunosta kovasti ja se on meille rakas, vaikka annetaankin se pois. Varsinkaan jos ei ole lapsia, niin sitä voi olla vaikea ymmärtää.
Tänään toistuu viimeisen kerran koirien joka iltainen huvittava traditio... eli kun sammutellaan valoja, Bibi ja Tauno säntää makuuhuoneeseen häkin portin ovelle... Tauno valmistelee hyppyä portista ja Bibi tuijottaa Taunoa...ja sitten kun Tauno ponnistaa, Bibi hyppää samaan aikaan Taunon yli häkkiin. Lukaa ei näy missään, eikä tule kun huudetaan. Se makaa olohuoneessa nojatuolissa hiirenhiljaa, jos se vaikka unohdettaisiin sinne. Lähden hakemaan Lukaa, joka tulee vastahakoisesti ja hyppää meidän sänkyyn, kokeillen et jos sais jäädä sinne, sitten se vastahakoisesti kiemurtelee häkkiin ja kaivautuu peittojen alle murjottamaan... :D
Bibillä on tommonen ärsyttävä tapa, et jos Tauno hyppää sohvallekin, sen pitää hypätä samaan aikaan toisen eteen, Taunolle kun toi hyppiminen ei ole niin helppoa kun muille, niin Bibistä on hauskaa kiusata. Ja Luka jos makaa nojatuolissa, Bibi tulee ja käy makaamaan Lukan päälle! Se on niin uskomattoman röyhkeä, yritetään rohkaista poikia näyttämään sille paikkansa, mut ei ne tee mitään! Ja vielä aina Bibi saa kaiken viimeisenä ja kulkee esim. ovista viimeisenä, että se olisi selkeästi se pahnan pohjimmainen, mut ei... tuolla neidillä on niin rautainen itsetunto että se on mielestään silti ykkönen ja sillä siisti! Jännää nähdä miten Lukan ja Bibin välit muuttuu kun Tauno lähtee... Jos vaikka Luka saisi vähän itsevarmuuttaan takaisin.
Tämän illan aikana on iskenyt rimakauhu Taukin lähdöstä... miettii vaikka mitä...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti