Sivut

tiistai 15. toukokuuta 2012

Hyvät ja huonot päivät

Kiire painaa päälle, niin ei paljon ole ehtinyt tarinoimaan... :)


Miinalla laukka hommat edistynyt, mun mielestä Miinan jäykkyys on helpottanut, vuokraajien mielestä taas ollut huonompi hetkittäin...Tiedä sitten mistä sekin johtuu... :) No jumpattu ollaan kovasti kaikki Miinaa ja tulos on selvästi nähtävissä. Vasen laukkakin nousee taas enimmäkseen oikein.
Olen mennyt välillä enkkuakin, nyt huomasi miten ainakin omalla kohdallani tuo western on tukenut ja parantanut sitäkin puolta, ei todellakaan ainakaan sotke toisiaan! Ainoa mikä meni Miinalla hetkeksi sekaisin, oli alkuverkan jälkeen, kun en antanutkaan ohjaa vaan pidin tuntuman...Mutta heti tajusi kyllä mikä on homman nimi tällä kertaa. Ja tuota tuskin tulee muuten kun meidän kanssa jotka mennään westerniä.
Olen kyllä ollut huippu tyytyväinen hevoseeni viime aikoina!


Eilen maanantaina oli taas mun ja Hannan western-tunti. Oli puoli tuntia aikaa verkata, mikä oli onni, kun tallin hevosia totuteltiin laitumeen, niin miina kävi ihan vähän kuumana! Jo kun näki pellolla aidat, se tiesi mistä on kyse ja päätti et tahtoo laitumelle!! Ja sitten vielä toiset hepat kaahotti siellä pukkilaukkaa... No olen oppinut (kantapään kautta) milloin Miina kettuilee, milloin on paniikissa, milloin paineissaan ja milloin kunnon kierroksilla. Ja jokaiseen noista on omat keinonsa saada rauhoittumaan. Kettuiluun auttaa ihan vaan kova komento ja työ, paniikki hoidetaan rauhallisesti työllä, paineet reippaalla alkuverkalla. no nyt oli kyse oikein kunnon kierroksista ja siihen ei auta vauhti...se vaan lisää kierroksia. Eli tein alkuun paljon väistöjä ja ympyröitä...puolen tunnin veivaamisen jälkeen päästiin jo ottamaan ravia ilman lentoon lähtöä ja sitten Mari tulikin... Tommosta ongelmaa ei ole ollutkaan vuosiin, että olisi noin paljon tehtävä töitä ennen kuin voi aloittaa ratsastuksen!


No meidän ensimmäinen tehtävä oli mennä kiemurauralla (tiukka sellainen) hip overissa, ennen käännöstä suoristus, hip over toiseen suuntaan, väistö käännös neck reiningillä... ensinnäkin hevosen keskittyminen oli mitä oli, joten joutui keskittymään hirveästi ratsastukseen, niin mulla oli todella vaikeuksia ensinnäkin muistaa kumpi on oikea ja kumpi vasen!! :=) menin jonkun aikaa jalat ja lantio ja kaikki muukin jäykkänä ja kädet meni missä sattuu!! Sitten täytyi miettiä että mitenkäs minä oikeasti ratsastan ja alkoi sujumaan paremmin. Mutta oli vaikeaa! Ja jogia miina ei mennyt ollenkaan...se oli ihan ravia, mitä oli pakko keventää... No, sillehän ei voi minkään...Miinalla kun on semmoinen päivä, niin sillä on semmoinen päivä! Ei sitä väkisin rentouteta tietenkään.


Sitten seuraavana vuorossa sidepassia uralla, pivot-käännös (takaosa paikallaan ja etuosa väistää) ja siitä laukannosto. Alkukankeuden jälkeen se sujui molempiin suuntiin ihan hyvin. Etenkin oikea laukka oli aivan mahtavaa, siinä jo lopulta päästiin aika lailla tempoltaan pleasure- laukkaa... :)


No kahden tunnin ratsastuksen jälkeen Hanna pääsi kyytiin, eikä Miina oikein vieläkään ollut kovin hyvä keskittymään eikä rento.. :D
Mutta kokonaisfiilis tunnista oli kuitenkin ihan hyvä! Onhan sitä joskus oltava huonojakin päiviä! Meillä onkin mennyt niin hyvin ja edellisellä tunnilla Miina oli super hyvä!! Mutta olin eilen itsekin jotenkin käsittämättömän huono!!


Kuvista huomaa sen, miten joutui pitämään enempi tuntumalla kuin yleensä... ja tuossa viimeisessä nousin vähän kevyeen istuntaan, koska oli paikallaan päästää vähän paineita pois reippaammalla laukalla... :)

Tänä vuonna tuolla tallilla ei pääsekään Miina laitumelle.... olin jo ajatellut niin ettei Miina nyt sitten tänä vuonna pääse. Mutta nyt sitten lähempänä kesää tulin toisiin ajatuksiin, että on sen päästävä! Miina on kuitenkin koko elämänsä ajan ollut kesät laitumella ja on se vaan niin hevosen elämää!
Aloin sitten katselemaan laidunpaikkoja ja yllättäen niitä olikin tosi paljon. Tai no, mun piti saada kenttä ja muut puitteet, niin tottakai ne on sitten täyshoidon hintaisia... ja siihen sitten tulee joka kuulta puolen kuun tallimaksu varausmaksuksi, että miinalla olisi paikka syksylläkin. Joo, tulee vähän turhan kalliiksi!! No sitten löytyi talli, missä on ihanat laitumet ja siellä on sitten syksyksikin paikka, niin Miina muuttaa nyt sitten heinäkuun alusta sinne! Talli on Sipoossa, sinne on vähän pidempi matka, mutta puitteet on just sellaiset missä minä hevostani haluan pitää!! Ihania metsämaastoja...paikka on meren rannassa, keskellä peltoja ja metsiä. Ja siis maastoja riittää, joka on mulle tärkeää! Iso kenttä hyvällä kalustolla, maneesille 3 km matkaa, laitumet on ihanat, ei mikään pelkkä peltoläntti... Isot hyvät tarhat ja karsinat, kaikki puitteet aivan ihanat... :) ja porukka vaikutti kivalta! Kaikenlisäksi saadaan Emman kanssa puuhailla shettiksellä, ratsastaa ja ajaa! Ja sieltähän löytyi sitten yksi matkaratsastaja ja yksi lännenratsastaja! Jee... =)
Täytyy palata kuvien merkeissä niihin maisemiin...siellä sielu lepää! Ihanaa vastapainoa tälle kaupunkielämälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti