Sivut

torstai 24. toukokuuta 2012

Haaste

Tämän haasteen pisti minulle Tuike, kiitos siitä.. =)

Säännöissä ohjeistetaan kiittämään haasteen antajaa,vastaamaan 11 kysymykseen, keksimään uudet 11 kysymystä sekä laittamaan haaste eteenpäin 11 blogille.


1. Minkälaisia moraalisia ja eettisiä kysymyksiä olet joutunut miettimään hevosharrastukseesi liittyen?

Tämäpä olikin hyvä kysymys... Enkä oikein ole koskaan miettinyt tuollaisia! Itselläni on periaatteena, että hevonen saa elää mahdollisimman luonnollista hevosen elämää, joka ei tietenkään nyky-yhteiskunnassa onnistu kovin hyvin... Mutta itse teen kuitenkin parhaani...

2. Ketä tai keitä hevosihmisiä ihailet ja pidät esikuvinasi?
Turtiaisen Ursula on yksi ihailemani henkilö, sitten vähän "kaukaisempi" tyyppi on Monty Roberts.

3. Onko jotain hevosiin liittyvää jota et ole vielä kokeillut ja haluaisit kokeilla ja oppia?

Uskomatonta kyllä, en ole koskaan kisannut oikeasti hevosen kanssa... :) Tänä kesänä sekin pitäisi tehdä, uskon että jännitän sitä kovasti ja epäilen sen vaikuttavan huonolla tavalla Miinaan ja koko suoritukseen. Joten haluaisin oppia hankkimaan itselleni kisahermot! :D en tosin ole mikään jännittäjä muutenkaan, että en usko että on suuri probleema...
Haluaisin myös astuttaa Miinan ja saada oma kasvatti!

4. Mitä koet saavasi hevosharrastukseltasi?

Vastapainoa työlleni, kaiken muun unohtamista, täysin omaa-aikaa. Monipuolista touhuamista ihanan hevoseni kanssa.

5. Mitkä ovat mielestäsi vaikeimpia asioita ja suurimpia haasteita hevosiin ja ratsastukseen liittyen?

Vaikeaa on löytää aikaa hevoselleni! Ja myös rahan puute on haasteellista, en voi tehdä niin paljon asioita kuin haluaisin. Joskus myös työ-ja muun elämän paineet heijastuvat negatiivisesti liittyen ratsastukseen. Miina tarvitsee kaiken huomion sitä ratsastaessa, joskus on haastavaa keskittyä siihen. Useimmiten kuitenkin Miina saa minut unohtamaan kaiken muun!

6. Millainen oli ensimmäinen ratsastustuntisi ja miltä se tuntui?

Ensimmäinen ratsastustunti oli 10-vuotiaana Kouvolassa Suursuon ratsastuskoulussa, tallin isoimpiin kuuluvalla Tomppa-hevosella. Se oli itseasiassa talutusratsastusta...toisen talutuksen sain tallin isoimmalla Valtsu-hepalla ja ensimmäinen ratsastustunti oli sitten näiden jälkeen alkeiskurssin ensimmäinen tunti Nico-ponilla, joka oli vasta ruunattu aika villi tapaus... =) Kai se kivaa oli, kun sille tielle jäin... :D

7. Keneltä tai mistä koet oppineesi eniten hevosista ja ratsastuksesta?

varmaan eniten opin ravitallilta jossa aloitin käymään 11-vuotiaana ja lopetin 16-vuotiaana. Hevosten hoito ja käsittely oli kyllä kyseenalaista, mutta opin siellä paljon hyvääkin, olen myös käyttänyt niitä huonoja juttuja esimerkkinä, että EI NÄIN...
Myös Henttisen Katilta ja Matilta olen oppinut paljon.
Täytyy myös mainita Ravantin Minna, jonka kautta tutustuin arabeihin, matkaratsastukseen ja vähän myös lännenratsastukseen.

8. Vaikeimmat hetket hevos"urallasi"?

Vaikeimpia ovat luopumiset... Pommi-ponin myynti v.2008 oli todella rankkaa, Pommikin oli mulla pikku varsasta asti. Ja se kun jouduin v. 2010 toteamaan että en pysty pitämään Miinaa!

9. Entä parhaat?

No sitten vastaavasti Miinan takaisin paluu syksyllä 2011...
Ja tietysti se kun Miina tuli mulle, ensimmäiset ratsastukset, näyttelymenestykset..
samoin nuo edellämainitut Pommin kanssa
Ka´bom Sahyn näyttelyssä


10. Haaveesi ja toiveesi?

No se tulikin tuolla edellä, että saisin Miinan varsan...no tämähän vaatii siis rahaa, että olisi mahdollista pitää molemmat. Ja toiveissa on, että mulla olisi joskus aikaa (ja rahaa) panostaa enemmän harrastaa Miinan kanssa täysipainoisemmin.

11. Pakko laittaa tänne syvällisten kysymysten jatkoksi yksi vähemmän syvällinenkin. Eli, hih, lempivarustemerkkisi?

Äh, mulla on niin sekalaista roinaa... ei pysty vastaamaan... :) mutta kyllä varmaan semmoista mun lempikamaa on noi Ursulan western storen tavarat...:)
ja myös Miinan Albion koulusatula on huippu!

Mun täytyy palata noihin muihin "tehtäviin" myöhemmin, koska nyt nukuttaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti