Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Arabin omistajan onnenpäiviä...

Eilen lähdin intoa puhkuen Miinan kanssa kentälle, viime tunnista jäi taas niin paljon opeteltavaa, niin päätin keskittyä niihin. Ensimmäinen ihanuus oli puuskainen tuuli, joka taas tarttui neidin hännän alle vähän väliä ja yhdessä kulmassa oli mörkö joka taas uhkaili Miinaa sen verran pahasti, että joutui tekemään piruetteja tai ryntäyksiä johonkin ennalta-arvaamattomaan suuntaan. Ja sitten vielä tuli pihalle laumoittain lapsia, jotka juoksenteli ympäri pihaa ja putkahteli milloin mistäkin... =)
Hetken jo mietin että mä en vaan jaksa tätä! Vaikkei ne Miinan touhut mua mitenkään hetkauta, mutta se on niin rasittavaa, itse haluaisi tehdäkin jotain, niin toinen katoaa alta...
No tämä oli sitten sellaista säätöä, johon auttoi tiukka kuri ja tehtävät. Mentiin taas sitä kiemurauraa hip overissa ja neck reining- käännöksillä. Se meni ja huomattavasti paremmin, sähläyksestä huolimatta.
Sitten sidepassia, joka meni todella hyvin! Ja pivot-käännöksiä, jotka alkoi loppua kohtaan tuntumaan aikalailla oikeilta. Tohon mun tarvii aina välillä ottaa joku katsomaan, että se menee tosiaan oikein, ettei Miina onnistu huijaamaan itseään siitä läpi. Mutta nyt ainakin tuntui hyvältä.
ja sitten koko sarja, sidepass-pivot-laukannosto.. hienosti meni. Siinä vaiheessa synttärivieraat oli siirtynyt meidän seuraksi kentälle poniratsastukseen ja kaksi muuta ratsukkoa liittyi seuraan, toinen oli myös arabi, joten ne sai vähän yhdessä pöhköillä... :D Mutta jotenkin laukkatyöskentelyssä Miina rentoutui, eikä se yleinen hälinä ja ruuhka vaivannut enää ollenkaan. Mentiin laukkoja ympyrällä, hip overin avulla alkoi jo hyvin kantamaan itseään ja oltiin jo todella lähellä pleasure-laukkaa! Vasemmassa laukassa ei ihan yhtä hyvin, mutta siinäkin meni ihan hienosti.
Loppujen lopuksi oli aivan mahtava ratsastus. Ja siis tottakai tuommoiset häiriötekijät on hyvää harjoitusta vaan!

Lopuksi syöttelin Miinaa ja keräsin samalla ämpäriin ruohoa... en oikein tiedä mistä tilanne sai alkunsa, mutta jotain tapahtui, Miina lähti rynnimään, minä jäin puuhun kiinni ja Miina häippäsi paikalta... :D olipahan taas tyylikäs tapaus...no onneksi se vaan hyppäsi ojan yli ja siirtyi syömään toiseen paikkaan. Mutta pidin kyllä neidille hieman tiukkasävyisen puhuttelun, että se oli hieman sopimatonta. :D

Mulla alkaa olla kesälle Miinan kanssa sunnitelmat selvillä, en tiedä riittääkö mun lomarahat enää kaikkeen, mut.... =)
Eli suunnitelmissa on siis
8-9.6 western kurssi, Heinlahti
10.6 western-kisat Heinlahti, suunnitelmissa trail ja western-pleasure harjoitusluokat
17.6 matkaratsastuskisat Jämsä, 15 km.
25.-26.6 meidän western-open Marin luona tehokasta ratsastusta
27-30.6 mummolle maalle, rentoa maastoilua lapsuuden maisemissa :)
(siitä miina pääsee laitumelle)
11.8 matkaratsastuskisat Sipoo, 30 km
18.8 arabihevosnäyttely.

Ja varmaan vielä Janette keksii tohon väliin jotain este-ja koulu seurakisoja... Ja Hanna osallistuu noihin meidän western-touhuihin.
Tuntuu vähän hassulta ajaa Jämsään 200 km ja ratsastaa 15km... Miinan kunto on tällä hetkellä niin hyvä, että varmasti menisi se 30 km, mutta toi on hyvää harjoitusta, en kuitenkaan tiedä miten matkustus kuluttaa Miinan voimia, ei se yleensä ole vaivannut, mut enpä olekaan lähtenyt siitä ratsastamaan. Ja saadaan kaveri 15 kilometrille, niin maltan mieleni ja aloitetaan tuosta. Ja muutenkin on aika tiivis tuo kesäkuun suunnitelma.. vaikka aika kevyitä juttuja kaikki.
Olen haaveillut matkaratsastussuitsista ja nyt luultavasti sijoitan niihin...ajattelin semmoisia ihania oransseja.. =)
Eli mun lomarahat tosiaan uppoaa hevoseen! Samoin Emman ratsastusvarusteisiin... innostuin jo kaikista ihanista ratsastushousuista, saappaista ym Emmalle, mutta yritän hillitä itseni ja panosta siihen kypärään... muu ei nyt ole niin olennaista!

1 kommentti:

  1. Minulla on sinulle haaste:

    http://atgamilah.blogspot.com/2012/05/haaste.html

    VastaaPoista