Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2013

Pihattoelämää

Nyt on Miinalla kuukausi pihattoelämää takana ja olen ihan super tyytyväinen tuohon talliin! Ei ole kyllä mitään negatiivista tullut vastaan. Ainoa on tuo loimitus, kun yöt menee edelleen pakkaselle ja päivällä 15 astetta, niin stressaa että onko se nyt syytä loimittaa vai ei. Keskiviikkona jätin loimen pois ja seuraava yö oli ollut tosi kylmä ja torstai tosi kylmä ja tuulinen. Miinalla ei siis ole talvikarvasta enää tietoakaan ja on niin hoikassa kunnossa ettei edes läski lämmitä, mielelläni en todellakaan loimita. Tänään taas aiheesta pähkäilin, laitoin sille loimen, mutta ennen lähtöä kävin nappaamassa sen pois! Kyllä siellä pihatossa varmasti on tarpeeksi lämmin, hevosia kuitenkin iso kasa lämmittämässä!


Saatiin vihdoin bootsitkin ja pikkuhiljaa totuteltiin niiden käyttöä, ensin vartti kerrallaan ja nyt ollaan jo menty pari kertaa tunnin lenkki, eikä bootseista ole koitunut ongelmia. Kaikki askellajit toimii oikein hyvin, ei juuri huomaa eroa aiempaan. Olen myös ottanut tavaksi ottaa raspilla kaviot, tai ainakin tarkistaa kavion reunat ennen bootsien pukemista, koska vielä on naulanreikiä kavioissa, niin ne vähän lohkeilee. Hyvänä on saanut pidettyä kun niitä niin huoltaa.


Olen löytänyt aivan ihania maastojakin, joten kaikki on ihan niinkuin pitääkin! Kesälle olen suunnitellut kahdet tai kolmet matkaratsastuskisat (15 km ja 30 km), lännenratsastuksessa voisi käydä trailia taas kokeilemassa ja sitten on arabihevosnäyttely. Toivottavasti tänä kesänä suunnitelmat toteutuu paremmin kuin viime kesänä! Emmakin on alkanut harjoittelemaan Miinan kanssa keventämistä ja siirtymisiä, onnistuu tosi hyvin etenkin saamaan Miinan raviin ja hidastamaan käyntiin, pysähtyminenkin sujuu aika hyvin. Miina on niin ihana kun se antaa Emman hytkyä ja sietää sitä kaikkea tosi hyvin, sitten kun joku "oikea ratsastaja" menee kyytiin, niin siltä vaaditaan niin paljon enemmän! :)

Niin ja siitä tulikin mieleen että sain uuden vuokraajankin, löytyi vähän mutkan kautta, mutta onneksi löytyi! Eli Marjaana aloitti nyt, olemme käyneet alkuun mahdollisimman paljon yhdessä ja hyvin on löytynyt yhteinen sävel! Tosi kiva ja helpottaa mun elämää suuresti!!

Tässä vielä kuvia tallilta:


Vesiautomaatti joka ei jäädy talvellakaan:


Miina on kyllä niin rauhallinen ja leppoisa tuolla asustaessaan, joten pihattoelämä sopii mainiosti! Maastossa jopa tuntui toissapäivänä hieman laiskalta ja päätin ottaa alkuun laukkoja, että saisi hevosta vähän hereille. Yllytin sitä sopivalla suoralla niin kovaan laukkaan että kuumeni mukavasti ja sain taas normaaleja sivuloikkia ja hömpötystä... hmmmmm.... miksi ei vain voinut nauttia leppoisasta hevosesta...?? :D Tänään hypättiin 4 kertaa metsässä puunrungon yli ja maastossa se hyppy on aina ihan älytön, suoraan ylös ja venymällä yli... yhdessäkään hypyssä en pysynyt kunnolla mukana, mutta hauskaa oli, molemmilla! Ihanaa kun kesä alkaa pikkuhiljaa ja saa nauttia ihanasta hevosesta!

Tässä vielä videonpätkät Miinan ruokailusta automaatilla, eli automaatti tunnistaa pannasta kuka hevonen on kyseessä ja antaa ohjelmoidun määrän ruokaa, ruoka on jaettu moneen annokseen vuorokaudessa, eli saa monta kertaa. Kun ruokaa on tulossa, portti menee kiinni, mutta jos ei ole, niin portti jää auki. Tarkoitus olisi mennä etukautta ulos, mutta Miina ei siihen suostu, siinä on aika jäykkä portti mikä hevosen pitäisi työntää auki mutta Miina on niin herkkä paineelle että arvasin ettei siihen tule suostumaan! Mutta käy se takaperinkin, paitsi jonain päivänä Santto, joka tuossakin ottaa aurinkoa edustalla, oli päättänyt jäädä ottamaan aurinkoa sisäänkäynnin eteen Miinan ollessa syömässä, jolloin Miina jäi jumiin!! :D mutta se kuulemma viettää siellä aikaansa muutenkin niin paljon, että haitanneeko tuo! Käy meinaan aika usein kokeilemassa että saiskos sapuskaa!

EI NYT VIDEOT JOSTAIN SYYSTÄ NÄY, pitää kokeilla myöhemmin uudestaan!

1 kommentti:

  1. Siis Miina näyttää niiiiiiin tyytyväiseltä varsinkin tossa kuvassa missä se möllöttää pihaton pihalla. :) Oon tosi onnellinen teidän puolesta että löysitte tonne ja vihdoinkin kaikki sujuu niin kuin pitää!

    VastaaPoista