Sivut

lauantai 18. elokuuta 2012

Ratsastustunti





Tänään oli siis Raunin pitämä koulutunti, joka lievitti vähän mun katkeruuttani etten päässyt arabinäyttelyyn. Kuvia tunnista ei ole, koska hovikuvaajani lähti kuvailemaan näyttelyä... =)
Aloitettiin ihan avoista ja suluista, nyt jotenkin oikeasti sisäistin sen miten ne avut täytyy antaa sulkuväistössä etenkin... olen tehnyt vähän vaikeammin, mutta lopputulos on ollut kuitenkin ilmeisesti ihan Katiakin miellyttänyt.
Väistöt meni hyvin, paitsi että välillä aina häiritsin ja hämmensin hevosta... =)

Mulla on semmoinen pieni ongelma että etenkin uuden opettajan tunnilla aina jäädyn ja menen puihin ja unohdan miten oikeasti ratsastan. Että jos pitää keskittyä vaikka hevosen takapään työskentelyyn, niin unohdan etupään aivan kokonaan. En varsinaisesti jännitä, mutta joku siinä on.. Mutta tämä nyt on varmasti aika monen ongelma, eikä mikään suuri juttu.
Ja kun opettaja tulee tutuksi, se yleensä helpottaa..

Mutta olin erittäin tyytyväinen Raunin tuntiin, tykkäsin tosi paljon yksinkertaisesta, selkeästä ja tarkasta tavasta opettaa. Oli helppo sisäistää asioita, pyysinkin että kertoo ihan semmoisiakin asioita alusta, jotka jo osaan, ihan kertaukseksi ja siksi että tapa kertoa ne sai mut ymmärtämään monessa kohtaa paremmin että miksi joku asia tehdään niin kuin tehdään.

Suurin asia joka jäi käteen oli Miinan käyntityöskenty... Vapaassa käynnissä ei oikeasti kävele kunnolla eteen, mikä kylläkin johtuu jumituksesta, mutta pystyy kyllä kävelemään kun siltä pyytää. Jotenkin sitä on vaan huomaamattaan antanut sen laahustaa kentällä vapaassa käynnissä.
Eli sillä kunnon käynnillä voidaan välttää niitä jumituksia jatkossa..
Maastossahan vaadin kunnon käyntiä matkaratsastus näkökulmasta, mutta kentällä tosiaan annan lössähtää... ja voi olla että on syytä panostaa myös maastossa käyntiin vielä lisää.
Laitoinkin vuokraajille (ja itselleni) ohjeistuksen, että Miinan on aina käveltävä yhtä reippaasti kun laitumelle kävelee, oli sitten maastossa tai kentällä!
Joskus tommoset yksinkertaisen perusasiat vaan unohtuu ja joku toinen saa ne taas esiin.. siksihän niitä tunteja otetaankin! =)
Tarkoitus olisi myös jatkossa ottaa vähän hyppäämistä mukaan tunteihin ja aloitetaan ihan puomeista, Miinan hyppytekniikan parantamiseksi ja ennen kaikkea mun takia.

Tunnin jälkeen kävin vielä pienen maastolenkin, harjoiteltiin vähän tukkitiellä laukkakisoihin... =) Miina oli taas aivan mahtava..

Loppuun vielä kesäisiä kuvia koirista... =)




2 kommenttia:

  1. Oujee, ootan jo innolla sitä meidän tuntia et mitä kaikkea sitä oppiikaan - sekä omasta ratsastuksesta että Miinasta että kouluratsastuksesta noin yleensä. :)

    Hovilla käveltiin varsinkin alkukäynnit tosi reippaasti ja oon sitä samaa linjaa jatkanut Miinankin kanssa, joten mun kanssa se ei ole ainakaan nyt viime viikkoina ihan koko ajan saanut laahustaa. :) Tosi hyvä et toikin tuli todettua ja jatkossa sit kävelee ne loppukäynnit yhtä tarmokkaasti. <:

    VastaaPoista
  2. Joo ja minäkään en juurikaan ole viimeaikoina kentällä mennyt.. ja toi tosiaan on mun mielestä uusi juttu toi laahustelu, mutta en kyllä ole aiemminkaan vaatinut siltä ihan kaikkea irti käynnistä, etenkään kentällä.

    VastaaPoista